Biografie

 

Raymond Heere (1975) is sinds begin jaren 90 actief als kunstenaar. Hij is de zoon van wijlen kunstschilder Martin Heere (scheepsportretten) en beeldhouwster Cisca Heere. De passie voor kunst heeft hij van huis uit meegekregen en ook al op zeer jonge leeftijd ontdekt. Raymond is autodidact kunstenaar en heeft een zeer ruime ervaring met de meest uiteenlopende schildertechnieken waaronder gouache, airbrush, olieverf, spuitbus en acrylverf. Daarnaast is hij vanaf de jaren ’80 gefascineerd door de computer als gereedschap voor het creëren van digital art. Hij heeft zijn kennis en ervaring met dit medium de afgelopen 20 jaar ook als reclametekenaar en 3D illustrator verder kunnen ontwikkelen en toepassen.

Als kunstenaar beperkt hij zich in zijn werk niet tot een schilderstijl. De computer gebruikt hij als krachtig hulpmiddel bij het uitwerken van zijn creatieve ideeën. Wat al deze stijlen bindt is het intense kleurgebruik en de dynamiek in de vorm van een intuïtief en vaak kleurrijk lijnenspel. Hierdoor houdt Raymond’s werk in bijna al zijn verschijningsvormen toch een herkenbaar eigen gezicht.

Kleurrijke Stadsgezichten

De Kleurrijke stadsgezichten vormen de rode draad in het werk van Raymond. Als geboren Amsterdammer heeft hij altijd een grote fascinatie gehad voor de oude straten en beroemde grachten van onze historische hoofdstad. Oude ansichtkaarten en prenten in een modern jasje, dat is de basis voor zijn inspiratie bij het maken van zijn kleurrijke werk in deze moderne stijl.

Dromen in Kleur

De bijzondere composities en het vervreemdende perspectief dat Raymond toepast in zijn Dromen in Kleur geven de kijker veel ruimte voor eigen interpretatie van dit soms surrealistische werk. De onderwerpen zijn vaak luchtig van aard maar meestal is er een diepere laag te ontdekken die de kijker aanzet tot nadere beschouwing van dit veelal kleurrijke werk.

Warme Broodjes

Als bewonderaar van het werk van Herman Brood heeft Raymond zich de afgelopen jaren laten inspireren door de stijl van deze vermaarde kunstenaar. Het namaken van het werk van Herman is nimmer het doel van Raymond. Slechts de stijl en toepaste technieken gebruikt hij om nieuw en uniek werk te realiseren. Dit alles doet hij met veel plezier en een vette knipoog.

Portretten en meer

De portretten die Raymond maakt zijn veelal opdrachten van particulieren. Zowel mens als dier zijn populaire onderwerpen die hij op een blije en positieve manier weet te verbeelden. De liefde en trots die men voelt voor hun huisdier, kind of partner zien zij terug in de portretten. Helder kleurgebruik en herkenbaarheid zijn de sleutelwoorden voor dit werk.

Nieuw in de Shop

Ga naar de Shop